Blog

CELE 12 NOPTI MAGICE

            În ciclul sărbătorilor anului, există două perioade când cerurile se deschid şi orice om poate parcurge într-o clipă, distanţa care ne separă de ierarhiile spirituale. Aceste 12 nopţi magice încep imediat după momentele de solstiţiu, din vară - 21 iunie şi din iarnă – 21 decembrie.
            Luni 22decembrie 2015 la ora 05.50 Soarele va intra în Capricorn şi acest moment marchează sostiţiul de iarnă. Începând din noaptea de 22/23 decembrie se derulează cele 12 nopţi magice, în care cele 12 ierarhii spirituale de nivel 3 - Arhaii, ne dăruiesc privilegiul unei ”audienţe” directe. Arhaii sunt ierarhia spirituală a căror manifestare fizică este reprezentată de cele 12 zodii sau constelaţii care formează zodiacul. Cei 12 Arhai sunt identificaţi sub forma fizică a celor 12 constelaţii: Berbecul, Taurul, Gemenii, Racul, etc…
            În fiecare din cele 12 nopţi magice, una din cele 12 zodii ne acordă o întâlnire directă, în care putem aprofunda specificul zodiei respective, putem dezvolta şi amplifica percepţia noastră asupra calităţii zodiei respective sau putem vindeca defectul pe care ni-l evidenţiază zodia.
            Dacă vreţi să amplificaţi doza calităţii zodiei respective, inainte de a adormi, meditaţi un minut sau două la specificul zodiei şi rugaţi Arhaiul respectiv să vă dea mai mult din esenţa zodiei respective să vă regleze percepţia în aşa fel încât să ajungeţi la trăirea corectă, justă, a zodiei respective.
            Ordinea în care se succed nopţile şi în care ne putem întâlni cu zodiile este următoarea:
Prima noapte, cea din ziua în care Soarele intră în Capricorn, adica noaptea de luni 22 - spre marţi 23 decembrie este noaptea Peştilor. Urmează noaptea de marţi 23- spre miercuri 24 decembrie- noaptea Vărsătorului. Şi tot aşa parcurgându-se în fiecare noapte în sens invers fiecare zodie până la Taur şi Berbec. Ultima noapte este cea a Berbecului.
 
            Vă prezint în continuare o părere despre esenţa specifică fiecărei zodii.
Noaptea
ZODIE
VERB
Esenţa specifică (calitatea sau defectul)
22-23 dec
Peşti
A cunoaşte
(spiritual)
cunoaştere spirituală, manifestare spirituală, conştiinţă spirituală
23-24 dec
Vărsător
A cunoaşte
(ştiinţific)
originalitate, inventivitate, altruism, lucru în echipă
24-25 dec
Capricorn
A exploata
pragmatism, rigoare, seriozitate, planificare, fire econoamă
25-26 dec
Săgetător
A înţelege
filozofie, religie, artă, simţ estetic, poziţie justă între frumos şi funcţional
26-27 dec
Scorpion
A dori
dorinţă ( a dărui dragoste) corectitudine, promptitudine, spirit justiţiar, pedeapsă
27-28 dec
Balanţă
A echilibra
artă, estetică, abilitate în comunicare, negociere, diplomaţie, interes acordat celorlalţi.
28-29 dec
Fecioară
A analiza
(critica)
vânător de greşeli, perfecţionism, corectitudine, critică constructivă,
29-30 dec
Leu
A vrea
arta de a conduce. Să vrei eficienţă şi performanţă pentru tine dar şi pentru ceilalţi.
30-31 dec
Rac
A simţi
simţirea corectă, reală, nealterată, din care rezultă concluzia reală
31-01 dec
Gemeni
A gândi
gândirea vie, activă, constructivă, utilă, practică.
01-02 dec
Taur
A avea
simţul corect al proprietăţii (cât de mult trebuie să am ca să îmi ajungă?)
02-03 dec
Berbec
A fi
afirmarea de sine trebuie să fie o consecinţă, o rezultantă şi nu un scop, sau un obiectiv.  Dacă fac ceea ce trebuie, atunci mă voi afirma şi oamenii îmi vor recunoaşte valorea.
 
        Cereţi în noaptea specifică fiecărei zodii să vă ajute să exprimaţi, să manifestaţi constructiv, ceea ce aveţi nevoie, atât cât aveţi nevoie, atunci când aveţi nevoie, din ceea ce reprezintă esenţa specifică acelei zodii.        
   
    
            În această perioadă de 13 zile, de o intensă emanaţie spirituală, se creează condiţii pentru trezirea facultăţilor subtile ale omului.
            În cele 12 Nopţi magice de la solstiţiul de iarnă, trăirea Mamei-Pământ, face ca sufletul Pământului să perceapă ca o amintire, toate stările, senzaţiile şi emoţiile pe care le-a avut în perioada lunilor de vară, ca imagini coborâte din înălţimile stelare. Pământul îşi aminteşte cum în cursul verii, a trăit el însuşi în depărtările cosmice, în lumea astrelor şi a stelelor .
În timpul iernii în timpul celor douăsprezece Nopţi Sfinte, Pământul creează posibilitatea  forţelor Arhailor să fie prezente în sfera Pământului, să coboare până la nivelul la care oamenii le pot întâlni.
            A doua imagine polară, are loc la începutul aprinderii Soarelui Spiritual în tenebrele nopţii hibernale. Ea se desfăşoară de această dată în imensitatea spaţiilor stelare, zodiacale. Admirând în nopţile senine de iarnă cerul cu puzderia lui de stele strălucitoare, ştim că acolo, în coloniile stelare ale înaltelor Ierarhii, se desfăşoară o activitate inimaginabilă încă pentru conştiinţa noastră obişnuită.
            În aceste zile, măreţiei celor douăsprezece forţe zodiacale, a celor douăsprezece forţe sfinte ale Universului, care creează şi urzesc viitorul Pământului, li se asociază o sublimă emanţie Sărbătorească.          
            Pentru a percepe activ şi intens influenţele Arhailor în cursul celor 12 Nopţi magice, putem să ne folosim şi de o superbă meditaţie intitulată "Meditaţia Ioaneică" de Rudolf Steiner, meditaţie din care redăm mai jos strofa a treia. 
            Vă recomand să încercaţi să percepeţi fiecare din cele 12 versuri în strânsă legătură cu specificul fiecăreia din cele 12 Nopţi magice.
 
CELE 12 NOPŢI MAGICE ÎN 2015-2016
22-23 dec.
Prima noapte  
Peşti
1. În început trăieşte EA (amintirea),
23-24 dec.
A doua noapte 
Vărsător
2. Şi amintirea trăieşte în continuare,
24-25 dec.
A treia noapte 
Capricorn
3. Şi dumnezeiască este amintirea
25-26 dec.
A patra noapte
Săgetător
4. Şi amintirea este viaţă,
26-27 dec.
A cincea noapte
Scorpion
5. Şi această viaţă este Eul omului,
27-28 dec.
A şasea noapte
Balanţă
6.   care izvorăşte din om însuşi
28-29 dec.
A şaptea noapte
Fecioară
7. Nu el singur, Christos în el.
29-30 dec.
A opta noapte
Leu
8. Când el îşi aminteşte de viaţa dumnezeiască,
30-31 dec.
A noua noapte
Rac
9. În amintirea lui este Christos,
31 - 1 ian
A zecea noapte
Gemeni
10. Şi drept viaţă iradiantă de amintire
1-2 ian
A unsprezecea noapte
Taur
11.        va lumina Christos,
2-3 ian
A douasprezecea noapte
Berbec
12. În fiecare întuneric direct din prezent.
 
În noaptea specifică fiecărei zodii ar fi de dorit să cereţi ajutorul Entităţilor de Lumină şi Iubire, pentru a putea percepe, exprima şi manifesta constructiv, ceea ce aveţi nevoie, atât cât aveţi nevoie, atunci când aveţi nevoie, din ceea ce reprezintă esenţa specifică acelei zodii.
Cereţi şi veţi primi!
 


Comentarii la CELE 12 NOPTI MAGICE

Comenteaza pe blog
Nume (necesar)
Website