Blog


INITIEREA PE FURATE si GESTIONAREA SITUATIILOR DIFICILE

14.08.2015, Costesti
            ...În scurt timp va fi Luna Noua în Leu La 21 de grade. Este un moment de mare fortă (Soare, Luna, Marte, Venus in Leu), care asigura un impuls amplificator major, tocmai bun pentru acțiuni spirituale deoarece este implicat cel de-al 3-lea decan al zodiei. 
            Ce putem face pentru noi? Pentru sufletele noastre? Sa le intarim! Sa asimilăm maximum de forțe prin care acțiunile noastre să fie creative,

Citeste mai mult...


TREPTELE DESAVÂRSIRII SUFLETULUI

Mintea omului se poate iniția. Initierea creștină adusă de Hristos Cel Înviat conține 7 trepte pe care omul poate sa le parcurgă pentru a fi un crestin inițiat.
Sufletul omului se poate desavărși. Va invit sa studiati cele 7 Trepte ale Desavarsirii Sufletului.

Citeste mai mult...


Cina cea de Taina

(Cele 7 trepte ale initierii crestine) 
    În urmă cu aproape 2000 de ani, în Joia Mare, înainte de vinerea Sacrificiului, Hristos si-a adunat ucenicii si apostolii si a tinut Cina cea de Taină. Cei 72 de ucenici si apostoli au fost împărtiti în 5 încăperi, în una din ele fiind doar Hristos cu apostolii. Cina a avut două părti: una teoretică si simbolică, în care Hristos a prezentat ucenicilor si apostolilor, Porunca nouă : ”Iubiti-va aproapele ca pe voi însivă si prin aceasta oamenii vor cunoaste că păziti poruncile Mele si ale Tatălui care M-a trimis la voi.”

Citeste mai mult...


DESPRE FIINTELE SPIRITUALE

    Ar fi constructiv să definim cât mai exact termenii specifici prin care se delimitează forțele și ființele care participă la acest proces. Am structurat cîteva elemente definitorii, intr-un scurt articol, pe care ulterior îl voi dezvolta și îmbogăți cu detalii, despre Ființele Spirituale și Entitățile de Lumină și Iubire. Este important să înțelegem locul și rolul fiecărei ființe care este implicată sau vizată de actualul proces de transformare și schimbare, prilejuit de înlocuirea Lumii Vechi cu cea Nouă.

Citeste mai mult...


STAREA – ELEMENT CHEIE AL SUFLETULUI

  Starea este izvorâtă și percepută inițial prin corpul 4-sufletul senzației, se manifestă și este conștientizată în corpul 5-sufletul rațiunii, și drept consecință a conștientizării ei, activează corpul 6- sufletul conștienței, la un nivel suficient de înalt încât acesta să intre în legătură, să comunice cu cele 3 corpuri ale Spiritului, 7, 8 si 9. 
    Starea este cea care activează Divinul din om, partea de Spirit din om  și care îi oferă fiecăruia capacitatea de a se manifesta asemenea Tatălui. 
    Starea are mai multe nivele de manifestare, mai multe feluri de intensități cu care se produce. 

Citeste mai mult...


STATUTUL OMULUI

Statutul omului se dobândește prin efort propriu și este obținut prin proclamare, asumare și manifestare, sub influența unui înalt nivel de conștiență. Omul, în funcție de ceea ce manifestă cugândul, sentimentul și fapta, poate avea unul din următoarele statute:
      1. Omul ”normal” (omul fără stare) care trăiește din inerție, vegetând, de azi pe mâine ....                 

Citeste mai mult...


RENASTEREA CONSTIINTEI SPIRITUALE

      Joi, spre seară, după un drum lung în care maşina s-a luptat cu neregularitătile din carosabil, reuşind să ne ducă întregi la destinatie, am ajuns în sfârsit la Costeşti. Prima capitală a Daciei unite ne întâmpină cu aerul său puternic si cu peisajul splendid. E cald, e frumos, e bine. Simţim fiorii neliniştii şi cu toţii ne frământăm gândurile proprii. Alături, undeva deasupra, de fapt peste tot, învăluitor de-e dreptul simt căldura dulce şi strălucitoare a Entităţii de Lumină. Marele Veghetor, sfântul Cuvios Ioan de la Prislop este cu noi şi ne îndrumă paşii spre a putea participa 

Citeste mai mult...


FETELE ALBE Cetatea preoteselor zeitei Bendis

Miercuri, 23 iunie 2010, am atins una din cele mai înalte culmi din această viaţă – cetatea preoteselor de la Feţele Albe. Deşi unora li se poate părea o bagatelă, sau o realizare minoră, pentru mine acest moment a avut o semnificaţie specială. Cu siguranţă nici dacă esacaladam Everestul nu aş fi fost atât de mulţumit şi fericit, cum am fost în momentul când am ajuns la ruinele cetăţii preoteselor zeiţei Bendis. 
      Am urcat muntele impreună cu alte 4 persoane, pe o ploaie măruntă şi caldă, care din când în când ne mângâia şi cu câteva rafale de vânt. Am început urcuşul cu emoţie şi sfială, aproape nevenindu-mi să cred că refac drumul pe care nu mai urcasem de 19 secole… 

Citeste mai mult...


Cetatile dacice din Muntii Orastiei

Călătorind prin munţii Orăştiei, chemaţi de vocea conştiinţei spirituale a neamului, trecătorii sunt atraşi de mirajul Sarmisegetusei, cetatea de scaun a Daciei Mari, construită în timpul lui Burebista, cu o uriaşă contribuţie a Marelui Preot Deceneu. Sarmisegetusa Regia este cea mai cunoscută, cea mai vizitată şi cea mai spectaculoasă fortificaţie dacică.

În urmă cu mai bine de două milenii, la Sarmisegetusa, Marele Preot Deceneu a construit ansamblul impresionant al sanctuarelor aflate pe terasele din estul cetăţii. De ce sanctuarele erau plasate în estul cetăţii? Pentru că acolo este locul de unde se naşte Soarele în fiecare dimineaţă. Sanctuarele sunt plasate în exteriorul zidurilor cetăţii, pentru că ele nu aveau nevoie de apărare, având un sistem de siguranţă propriu.

Citeste mai mult...